Descartes35

Idioma Ritual

Castellà

Ritu


Ritu Francès o Modern

Dias de tinguda

Treballa el primer i tercer dimarts de cada mes. Els treballs s'obren a les 19.30

Domicili


Carrer Vallés, 87

Barcelona

Mail


descartes@glse.org

Web


Formada per un grup de 7 Mestres procedents de la Lògia Minerva lleialtat, La Lògia Descartes aixeca columnes (inicia les seves activitats) el 22 de juny de 1998. Adopten el Ritu Francès Modern.

Està germanada amb la Lògia Ulisse, de Bergamo. Igualment, gaudeix d'excel·lents relacions d'amistat amb la Lògia Sant Giorgio, de Gènova, Federico II di Svevia, de Bari i Humanitá e Progresso, de Sant Rem totes elles d'Itàlia. També té relacions estretes amb la Lògia Amour et Progrès de Llemotges (França) i amb la Lògia Marco Polo de Venècia (Itàlia)

És liberal, laica, progressista, democràtica i mixta i treballa pels ideals de Llibertat, Igualtat i Fraternitat. La seva ideologia és humanista i es fonamenta en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Està constituïda per un grup d'homes i dones que es reuneixen en un temple (taller), amalgamats per un ritual laic d'antigues arrels, a la cerca del seu perfeccionament personal i de la seva projecció individual i col·lectiva a la resta de la societat.

No imparteix consignes ni ordres, ni és custodi de cap secret.

Els seus símbols són els comuns a totes les lògies del món.

Respecta i accepta totes les creences o concepcions, excepte les que portin al fanatisme o la intolerància.

Concep la maçoneria com una institució universal, per sobre de fronteres, races, condició social o qualsevol altra qualificació discriminatòria.

Tots els seus càrrecs són elegits per votació secreta i democràtica, sense distinció de graus.

Entre les columnes de Descartes s'han iniciat i format, i encara treballen activament, Germans que representen i dirigeixen les estructures maçòniques més representatives de l'Estat. Això li confereix un clar paper de referent en la maçoneria espanyola.