Maçoneria i l'Arquitectura

La maçoneria és una fraternitat que es basa en principis ètics i filosòfics i que ha tingut una gran influència en l'arquitectura al llarg de la història. Els maçons, que es consideren a si mateixos constructors espirituals, han utilitzat símbols i rituals relacionats amb l'arquitectura i la construcció en les seves cerimònies i simbolismes. Molts dels principis i valors de la maçoneria, com l'honestedat, la integritat i el treball en equip, també són importants en l'arquitectura i la construcció.

A més, molts arquitectes i constructors han estat maçons al llarg de la història i han utilitzat els seus coneixements i habilitats per a construir algunes de les obres més notables de la història de l'arquitectura. Alguns dels edificis més coneguts construïts per maçons inclouen el Capitoli dels Estats Units, el Panteó de París i la Torre Eiffel.

En resum, la maçoneria i l'arquitectura estan estretament relacionades a través de la història i el simbolisme, i molts arquitectes i constructors han estat maçons.

Hi ha molts arquitectes coneguts que han estat maçons al llarg de la història. Alguns dels més destacats inclouen:

Va ser un dels arquitectes anglesos més aclamats de la història, així com anatomista, astrònom, geòmetre i matemàtic-físic. Se li va concedir la responsabilitat de reconstruir 52 esglésies a la ciutat de Londres després del Gran Foc el 1666, incloent el que es considera la seva obra mestra, la Catedral de Sant Pau, a Ludgate Hill, acabada el 1710.

La principal responsabilitat creativa d'un cert nombre d'esglésies s'atribueix més comunament a altres membres del seu despatx, especialment Nicholas Hawksmoor. Altres edificis notables de Wren són el Royal Hospital Chelsea, el Old Royal Naval College, Greenwich, i el front sud del Hampton Court Palace.

Des d'almenys el segle XVIII, la Lògia de l'Antiguitat núm. 2, una de les quatre Lògies Maçòniques fundadores de la Gran Lògia Premier d'Anglaterra el 1717, ha reclamat Christopher Wren per haver estat el seu mestre a l'Oca i Gridiron al cementiri de Sant Pau. Mentre estava reconstruint la catedral, es diu que va ser "adoptat" el 18 de maig de 1691 (és a dir, acceptat com una mena de membre honorari o patró, en lloc d'operatiu). El seu maul del segle XVIII amb la seva inscripció de 1827 que afirma que va ser utilitzat per Wren per a la primera pedra de Sant Pau, pertanyent a la Lògia i exposada a la Biblioteca i Museu de la Maçoneria de Londres, corrobora la història. James Anderson va fer les reclamacions en les seves Constitucions àmpliament circulades mentre molts dels amics de Wren encara eren vius, però va fer moltes afirmacions altament creatives sobre la història o llegendes de la francmaçoneria.

 1758 - 1831

James Hoban va néixer a Cuffesgrange. Va cursar estudis avançats amb dibuix de la Societat de Dublín, l'Escola de Baixa Grafton Street. Va destacar en els seus estudis i va rebre la prestigiosa medalla de Duc de Leinster pel dibuix de "Els suports, escales i sostres." de la Societat de Dublín el 1780. Més tard Hoban trobar un lloc com a aprenent amb el director de l'Escola de la Societat de Dublín.

Després de la Revolució Americana, Hoban va emigrar als Estats Units, i es va establir com a arquitecte a Filadèlfia el 1785. El president Washington, juntament amb el dissenyador de la ciutat, Pierre Charles L'Enfant, va escollir el lloc on es construiria la Mansió Presidencial. En començar els preparatius per a la construcció de la Capital Federal, es va dur a terme un concurs per a triar a l'arquitecte de la Casa Presidencial. Van ser avaluades nou propostes, sent un nadiu de Dublín, Irlanda, l'arquitecte James Hoban qui va guanyar la medalla d'or per la presentació del disseny que avui coneixem. 

Hoban va ser també un dels arquitectes supervisors del Capitoli, duent a terme el disseny del Dr William Thornton. 

Membre de la francmasoneria fou Mestre fundador de Lògia Federal N º 1 Fou qui va posar la primera pedra de la Casa Blanca en plena cerimònia maçònica el 12 d'octubre de 1792. Hoban va morir a Washington DC el 8 de desembre de 1831. Està enterrat en l'històric Cementiri del Mont de les Oliveres.

1753 – 1837

Especialitzat en l'estil neoclàssic. Professor d'arquitectura a la Reial Acadèmia i arquitecte oficial de l'Oficina d'Obres. Va rebre el títol de cavaller l'any 1831.

La seva obra més coneguda va ser el Banc d'Anglaterra (la seva obra allà està en gran part destruïda), un edifici que va tenir un efecte generalitzat en l'arquitectura comercial. També va dissenyar la Dulwich Picture Gallery, que, amb les seves galeries il·luminades a la part superior, va tenir una gran influència en la planificació de les galeries d'art i museus posteriors. El seu llegat principal és el museu homònim de Lincoln's Inn Fields a la seva antiga casa i oficina, dissenyat per mostrar les obres d'art i els artefactes arquitectònics que va col·leccionar durant la seva vida. El museu es descriu a l'Oxford Dictionary of Architecture com "una de les sèries d'interiors més complexes, intricades i enginyoses mai concebudes".

Soane, que era un maçó de la GLUE, va ser emprat per ampliar el Freemasons' Hall de Londres el 1821 mitjançant la construcció d'una nova galeria; més tard, el 1826, va preparar diversos plànols per a una nova sala, però només es va construir entre 1828 i 1831, inclosa una sala del consell i una habitació més petita al costat i una escala que condueix a una cuina i un rebost al soterrani. L'edifici va ser enderrocat per donar pas a l'edifici actual.

1816–1896

Woodyer va néixer a Guildford, Surrey, Anglaterra, el 1816, fill d'un cirurgià d'èxit i molt respectat, propietari d'Allen House a Upper High Street. La seva mare provenia de la família adinerada Halsey, propietària de Henley Park, als afores de Guildford.

Woodyer es va educar primer a l'Eton College, després al Merton College d'Oxford. Com a resultat, podria afirmar que és un dels arquitectes més ben educats des de Sir Christopher Wren. Mentre estava a Oxford, es va implicar en el moviment de l'església anglicana i al llarg de la seva carrera va veure el seu treball com a arquitecte com un mitjà per servir l'església.

Es va convertir en un dels principals noms del renaixement gòtic. Tot i que la seva pràctica no es limitava de cap manera a la construcció d'esglésies, la seva obra més aclamada va ser Església dels Sants Innocents, Highnam, a Glouchestershire, que va construir per a Thomas Gambier Parry, una església molt ornamentada amb traceria individualista, i molts altres tocs originals. L'edifici, que anava acompanyat d'una casa de parsonatge, una lògia i una escola, de vegades es compara amb el Saint Giles de Pugin, Cheadle; més concretament, Woodyer "va utilitzar el vocabulari de Butterfield per servir els extrems de Pugin" (Nairn et al.63)