Logos nº 53

Idioma Ritual

Castellà

Ritu


R:. E:. A:. A:.

Dias de tinguda

Treballa el segon dissabte i el quart divendres de cada mes

Domicili


Palma de Mallorca

Mail


logos@glse.org

Web


L'11 d'abril de l'any 2000 va aixecar columnes la R.·.L.·. Logos a Palma, convertint-se en la primera lògia balear de la Maçoneria Liberal, i sent alimentada per maçons de Mallorca, Menorca i Formentera que havien crescut masònicament en la R.·.L.·. Gea núm. 33 a l'Orient de Barcelona, sota els auspicis de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola.

En una Lògia d'Aprenentes, quan el Volum de la Llei Sagrada és la Bíblia, s'obren els Treballs pel capítol 1 versicle 1 de l'Evangeli de Sant Joan. Amb aquesta idea principal -de principi- es van identificar els Mestres que van fundar Logos: eren uns Aprenents malgrat els seus graus i estaven al principi d'un camí patrocinat per Sant Joan. Quin millor nom que Logos? “En el principi va ser el Logos“, comença dient aquest fascinant Evangeli. I els Mestres fundadors ho van tenir clar: van triar per coherència (el que comparteix l'herència) aquest nom i aquesta divisa, i van batejar el Temple amb el nom de Ramon Llull.

La R.·.L.·. Logos va complir el seu desè aniversari en 2010. És una Lògia amable, acollidora, imbuïda de l'esperit mediterrani d'una banda, que l'obre al món i la posa en contacte amb cultures i Germans i Germanes d'altres latituds i, per un altre, conserva l'esperit discret i humil propi de la condició insular, d'una terra que demana esforç i dedicació constants. Per això la R.·.L.·. Logos s'ha mantingut fidel als dos deures que marca la Francmaçoneria: la Fraternitat, que exerceix convençuda cap a dins i cap a fora, i el Treball que no cessa mai, ni pot cessar perquè és la seva mateixa raó d'existir.

En la R.·.L.·. Logos les dones i els homes treballen en absolut peu d'igualtat; la invocació simbòlica al Gran Arquitecte de l'Univers (G.·.A.·.D.·.O.·.) es realitza comptant amb la lliure interpretació d'aquest símbol fonamental per part de cada membre; i s'estudia i treballa el Ritu Escocès Antic i Acceptat (R.·.E.·.A.·.A.·.) de manera justa i perfecta, per a aconseguir la màxima bellesa ritual i com a part bàsica de l'aprenentatge iniciàtic. Els Treballs es realitzen en llengua castellana, el segon dissabte i el quart divendres de cada mes.